Nyt fra vores Våbentekniker PDF Udskriv Email
Skrevet af Goran Radosavljevic   
Mandag, 26. august 2013 12:49

Nyt om Browning og Morini pistoler

Jeg har har haft de to Browning pistoler samt Morini’en med hjemme i sommerferien. Ideen var at få tunet de to Browninger, samt at få et nyt skæfte til Morini’en, da sidstnævne passede bedst til en børnehånd. Før end at jeg tog dem med ned til Hunters House ville jeg spare mig selv for ydmygelsen  at blive udsat for kommentarer om hvor beskidte vores foreningsvåben er. Morinien havde jeg renset for nyligt, med de to Browninger trængte til den store tur.


Browningerne var lidt af en udfordring. Efter at jeg havde skilt slæden af kunne jeg se at håndgrebsskallerne skulle afmonteres for at komme ind til aftrækkermekanissmen. Jeg fandt ud af at det er faktisk grebsskallerne der holder mange af aftrækkerdelene på plads. Det blev også lidt af et puslespil at få alle aftrækkerdelene til at sidde korrekt før end at man skulle påmontere grebsskallerne for at det hele skulle sidde fast igen. Men øvelse gør mester....

Da jeg sad med alle delene på mit bord, og begyndte at rense de mere vitale dele af aftrækkermekanismen, kunne jeg identificere et gedigent lag af snavs (et mere sigende ord for den masse jeg fand som havde lagt sig på de interne dele ville have været det engelske ord : CRUD). Jeg kunne se at noget af den belægnng som udgjorde”finish’en” på browningeneres slæde havde skallet af og havde fundet vej til aftrækkermekanismen, sammen med krudt, snavs, og smøremiddel. Med andre ord føltes aftrækket og manipuleringen af slæden som om at man trak delene igennem sand.

Jeg fik hurtigt gang i kemikalierne og fik renset begge Browninger. De funktionerer så godt nu, at da jeg tog dem med til Hunters House, mente Jørgen, at det ikke ville være pengene værd at få dem tunet, idet han ville ikke kunne forbedre aftrækket meget. Jeg besluttede derfor ikke at få dem tunet, og spare foreningen pengene.

Moriniens skæfte er bestilt og ville tage 6-8 uger før end at det kunne afhentes. Det er om ca 2 ugers tid.
 
Udover det så har sommerferien budt på min 2. konkurrence i IPSC i danmark, hvor jeg deltog i Rooster Montain 2013, hvilket bød på international deltagelse, med 18 stages(baner) over 2 dage. Jeg har dermed opnået permanent status som IPSC skytte. Næste udfordring er 7 stages på Kalvebod d. 25. August.....

 
Mvh
Goran